בחינת האמי"ר (אנגלית מיון לרמות) היא בחינת מיון שנועדה לאפשר למוסדות הלימוד להשכלה גבוהה לאמוד את רמת המועמד בשפה האנגלית על מנת שיהיה אפשר לפטור אותו מקורסי החובה באנגלית, או לסווג אותו לרמת מתחילים מתקדמים וכן הלאה. ציון בבחינה מחלק את המועמדים לרמות לפי הדרישה של המוסד האקדמי ולפיכך מכריעה כמה קורסים באנגלית יידרשו הסטודנטים ללמוד במהלך לימודי התואר. הבחינה גם יכולה להילקח במקום הבחינה הפסיכומטרית, אך רק בכל הנוגע לציון באנגלית. לדוגמא, אם לאחר סיום המבחן הפסיכומטרי נקבע כי עליך להשלים 3 קורסים באנגלית לפי רמת הציון, ביכולתו של המועמד להיבחן במבחן אמי"ר ובמידה ויצטיין בו, הציון יבטל את הציון במבחן הפסיכומטרי ויאפשר לו לקבל פטור מלא מקורסי האנגלית.
לעמוד מבחן אמי"ר בפורטל לימודים לחצו כאן
בחינת האמי"ר נועדה לאפשר למוסדות הלימוד להשכלה גבוהה לאמוד את רמת המועמד בשפה האנגלית
האם ישנם הקלות במבחן אמי"ר?
כן. כמו בכל בחינה בישראל, ישנם מספר הקלות שניתן לקבל, במידה והנבחן זכאי להקלות הללו. ההקלות מתחלקות בין תוספת זמן לנבחנים עם לקויות למידה, השמעת פרקי הבחינה באנגלית, הפסקות בין פרקי הבחינה ועוד. כדי להיות זכאי להקלות הללו, המועמד נדרש לעבור תהליך, הכולל הרשמה רגילה לבחינה, כשלאחריה יידרש לשלוח מסמכים רלוונטיים ואבחונים המוכיחים כי הוא זכאי להקלות. את המסמכים והחומר הראשוני יש לשלוח ל"מרכז הארצי לבחינות והערכה", כשלאחר מכן נציגי המרכז ימשיכו את התהליך או יחדלו אותו באופן ישיר מול המועמד. חשוב לזכור כי ניתן לגשת למבחן אמי"ר עם הקלות רק במועדים יעודיים לזכאים בחודשים אפריל, יולי ודצמבר.
לעמוד בגרויות ומכינות בפורטל לימודים לחצו כאן
מדוע למבחן אמי"ר אין ביקוש גבוהה?
את הביקוש הנמוך יחסית לניגשים לבחינת האמי"ר אפשר לחלק לשתי סיבות: הראשונה היא שבפשטות, ישנה חודר מודעות לבחינה ולאפשרויות שהיא מכילה. לבחינה הפסיכומטרית יש יותר יוקרה ופרסום אשר גורם לרבים לחשוב שזו הדרך היחידה בה ניתן לקבל פטור מאנגלית בלימודי האקדמיה. הסיבה השנייה היא חוסר ביטחון באנגלית. סטודנטים רבים שמקבלים את הציון הנמוך בבחינה הפסיכומטרית באנגלית מאבדים את ביטחונם ומעריכים כי אם לא הצליחו בבחינה הראשונה, מדוע שיגשו לשנייה. מדובר בטעות נפוצה שנובעת מחוסר בטחון כאשר הם מפספסים את ההזדמנות ובוחרים ללמוד את הקורסים, כשאשר הבחינה עדיפה על פני לקיחת שלושה קורסים לאנגלית ומחולקים לפי רמה, אך יכולה להיות עדיפה גם למי שנדרש ללכת רק לקורס לאנגלית למתקדמים 2, שהוא הקורס האחרון שצריך להשלים לקבלת הפטור.
כמה פעמים אפשר לגשת למבחן וכמה הוא עולה?
כאן בחרו להקל על הנבחנים ולמעשה ניתן לגשת כמה פעמים שרוצים למבחן אמי"ר בחמש המועדים הקיימים בשנה האקדמית, בחודשים אוקטובר, דצמבר, פברואר, אפריל ויולי. עלות הבחינה היא גם סיבה נוספת מדוע הבחינה עדיפה על פני לקיחת קורס, משום שמחירה עומד היום על כ-270 ש"ח בלבד. מחיר לא קטן, אך בהשוואה למחירי הקורסים באוניברסיטה ובמכללות היכולים להגיע לכ-1,800 ש"ח, מדובר בסכום זעום. בנוסף לכך, כאשר הסטודנט עומד מול שלושה קורסים באנגלית מדובר בהוצאה שממש מבזבזת את הונו האישי כשלמעשה הוא יכול גם לקחת חמישה מבחנים שונים ועדיין לא להוציא סכום המתקרב לקורס אחד במוסד האקדמי.